Energetische massage

Energetische massage is afkomstig uit de oosterse landen. Het zenuwstelsel reageert op energie, daarom werkt deze massage rustgevend. 

Deze massage is bedoeld om je energie te voelen en weer te laten stromen. Tijdens de massage worden de  energiekanalen in je lichaam geopend en worden blokkerende energiën vrijgemaakt en afgevoerd.

Tijdens de massage kunnen er verschillende emoties bovenkomen zoals warmte, kou, pijn of openheid.

Het is belangrijk om te weten dat energie uit tegendelen bestaat, die nooit kunnen worden gescheiden, ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Er is beweging dankzij positieve en negatieve krachten.

Oosterse filosofen geven dit aan met hun symbool voor yin en yang. Als de relatie tussen de tegendelen goed is, ontstaat er harmonie.
Harmonie is een toestand van evenwicht, voldoening en volkomenheid. Evenwicht is uiteindelijk essentieel voor de gezondheid en het leven, het is de natuurlijke toestand van het universum.

Het is het beste voor je lichaam als je veel energie hebt die vrij door je hele lichaam kan stromen. Als je tijdens de massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noemt men dat homeostase. Lichaam en geest zullen in evenwicht zijn

Daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelf helemaal weg. Je wordt je bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats. 

De massage zorgt voor een betere doorbloeding

Dat lichaam en geest weer in harmonie en balans komen

Het weerstandsvermogen wordt gestimuleerd

Pijn verdwijnt

De cellen meer zuurstof kunnen opnemen

De slaap dieper wordt

Angsten en depressies worden verdreven

Zeer rustgevend en heel goed voor mensen met stressgevoeligheid.